Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel

Inzicht in systemische- en communicatiepatronen binnen relaties en conflicten

  • Auteur: Mayke Smit
  • SKU: 9789078905974
  • Verschenen: 10-09-2020
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Brouwerij Uitgeverij de
  • Aantal pagina's: 144
€ 25,00

Omschrijving

Als mediator wil je één ding: het conflict voor beide partijen zo goed mogelijk oplossen. Dat lukt vaak. Maar soms krijg je je vinger er niet achter. Of je denkt ‘we zijn eruit’ en opeens laait het geschil weer in alle hevigheid op. Er speelt meer mee dan je op het eerste oog kunt waarnemen.

In Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel maakt Mayke Smit zichtbaar wat er in de onderstroom invloed heeft op de interactie tussen mensen in relaties en conflicten.
Zij neemt je mee in de beginselen van Systemisch werk en de werking van systemische patronen, en laat je als professional met een systemische bril kijken met als doel te komen tot duurzame oplossingen.

Smit onderscheidt dynamieken die op 3 niveaus meespelen in mediation:
• De familiedynamiek op individueel niveau
• De dynamiek tussen de cliënten
• De dynamiek tussen de cliënten en de mediator

Thema’s als omgaan met emoties, verlies en communicatiepatronen komen tevens aan bod. Van diverse bestaande theorieën geeft Smit een praktische beschrijving voor mediation in zaken die tussen twee cliënten spelen: echtscheidingen, arbeidsconflict en burenruzie. Zij toont in voorbeeldcasussen hoe een en ander kan worden toegepast met en zonder het gebruik van tafelopstellingen.

Dit boek is gericht op mediators en andere professionals die betrokken zijn bij het bemiddelen of oplossen van conflicten. Het is ook toegankelijk voor mensen met belangstelling op het gebied van relaties en conflicten. Verspreid over het boek doet Smit steeds suggesties tot zelfonderzoek.

“De systemische mediator begeleidt partijen voorbij het conflict via een schijnbare systemische omweg, wat juist sneller en preciezer erkenning en oplossing brengt. En dat vraagt moed van de mediator. Moed om ‘gekke’ vragen te stellen, en moed om ook je eigen patronen en achtergrond te verwerken. Dit boek draagt bij aan het voeden van jouw moed en expertise.”
– Barbara Hoogenboom, mede-eigenaar Bert Hellinger Instituut Nederland en voormalig MfN registermediator

“Systemisch denken en werken is het cement tussen alle kennis en vaardigheden die nodig zijn bij mediation. Om deze reden stellen wij het centraal in de opleidingen en is het voor mij persoonlijk een van de kernelementen in mijn mediations!”
– Prof Jan van Zwieten RI,RA,RO, MfN registermediator
Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek
Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek

Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek is een verdiepende aanvulling op het boek 'Van je moeder moet je het... € 12,50

Los
Los

De intelligente en zelfbewuste Floor lijkt haar leven na de scheiding weer aardig op de rails te hebben. Zij zit... € 20,00

Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen!
Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen!

Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn

Een volwassen dochter vraagt zich af... € 20,00

Unraveling Dynamics in Mediation
Unraveling Dynamics in Mediation

Unraveling Dynamics - Insight into systemic and communication patterns within relationships and conflicts - For... € 25,00